Meer dan 20 jaar ervaring
Vakkundig advies
Keuze uit meer dan 50 soorten glas
Snelle en persoonlijke service

Soorten triple veiligheidsglas

Direct contact opnemen

Triple veiligheidsglas

Wat is triple veiligheidsglas? 

Veiligheidsglas beschermt u en uw omgeving tegen (ernstige) letselschade en/of inbraak. Wanneer de kans op een breukruit (in de nabijheid van mensen) groot is adviseren wij veelal om voor veiligheidsglas te kiezen. Wilt u dat het glas ook prima isoleert, omdat het bijvoorbeeld de kou van buiten moeten weren? Dan is de triple glas de beste keuze. Triple glas, ook wel HR+++ genoemd, heeft namelijk de beste isolerende waarde van alle glassoorten.

Theunissen Glashandel heeft de onderstaande soorten triple veiligheidsglas in haar assortiment:

Gelaagd veiligheidsglas

Een gelaagde ruit bestaat als het ware uit twee platen die met elkaar verbonden zijn via een speciaal soort transparante folie. Bij een breuk blijven de scherven door de krachtige folie aan elkaar plakken. Hierdoor is de kans op letsel minimaal. Bij gelaagd triple veiligheidsglas bestaat minimaal één van de drie ruiten (binnen- en/of buitenruit) uit gelaagd glas.

Gehard veiligheidsglas

Gehard glas is tot vijf keer zo sterk als standaard beglazing. Gehard triple veiligheidsglas wordt toegepast in situaties waar veiligheid een grote rol speelt. Door de sterkte heeft het een inbraakwerende functie, enkel met een scherp voorwerp kan het glas gebroken worden. Wanneer gehard glas breekt dan valt de ruit uiteen in duizenden kleine stukjes. Hierdoor is de kans op letsel door deze glassoort ook nog eens zeer klein.

In welke situaties wordt gehard veiligheidsglas gecombineerd met triple glas? Denk hierbij aan situaties waarbij een thermische breuk (door een groot hitteverschil) vaak voorkomt of in een gebouw waar veiligheid zeer belangrijk is. Een gevangenis is hier een voorbeeld van.

Gelaagd/gehard veiligheidsglas

Wilt u het beste van de bovenstaande glassoorten combineren? Dan is gelaagd/gehard veiligheidsglas de perfecte oplossing. Op deze manier combineert u de kracht van gehard glas met de veilige eigenschappen van de folie van gelaagd glas. De kans op een doorval is bij deze beglazing minimaal.

Wanneer wordt gelaagd/gehard triple beglazing gebruikt? Deze glassoort komt bijvoorbeeld voor bij serres. In een serre is het gebruik van gelaagd veiligheidsglas verplicht. Echter kan bij gelaagd glas een thermische breuk ontstaan door een groot hitteverschil. Doordat gehard glas zo sterk is, kan er geen thermische breuk ontstaan.

Brandwerend veiligheidsglas

Brandwerend triple veiligheidsglas heeft een brandvertragende functie. Het glas houdt de hitte en vlammen voor een bepaalde tijdsperiode buiten een ruimte. Theunissen Glashandel heeft de onderstaande soorten brandwerende beglazing:

 • 30 minuten brandwerend
 • 60 minuten brandwerend
 • 90 minuten brandwerend
 • 120 minuten brandwerend

De voordelen van triple veiligheidsglas

De voordelen van het combineren van triple (HR+++) glas met veiligheidsglas zijn groot voor bedrijven én particulieren die de kans op letselschade willen minimaliseren, maar ook willen genieten van isolerende beglazing. Onderstaand staan voordelen van triple veiligheidsglas opgesomd:

 • Een U waarde van tussen 0,5 en 0,9 W/m²K. De beste keuze voor het isoleren van een ruimte.
 • Alle soorten veiligheidsglas maken de kans op letselschade minimaal
 • Gehard veiligheidsglas heeft door haar sterkte een goede inbraakwerende functie
 • De kans op doorval wordt bij veiligheidsglas een stuk kleiner
 • Brandwerend veiligheidsglas weert de hitte en vlammen. Hierdoor kunt u gedurende de aangegeven tijd veilig de ruimte verlaten

Triple veiligheidsglas: extra isolerend

In de bovenstaande opsomming werd de isolerende werking van triple al een keer aangehaald. De isolerende werking van een glassoort wordt gemeten door de U waarde. Deze waarde geeft aan hoeveel warmte er per m2 en per graad temperatuurverschil er door een glasruit wordt doorgelaten. Hoe lager dit getal is, des te beter de ruit isoleert.

Onderstaand een overzicht met de verschillende U waardes:

 • Triple veiligheidsglas: tussen 0,5 en 0,9 W/m²K
 • HR++ veiligheidsglas: rond 1,1 W/m²K
 • Dubbel veiligheidsglas: rond 2,8 W/m²K
 • Enkel veiligheidsglas: rond 5 tot 6 W/m²K
Neem contact met ons op:
 • Gelijk offerte aanvragen
 • Stel hier online uw offerteaanvraag samen. Bij "ruit toevoegen" kunt u per ruit zelf de voorkeuren aangeven. U kunt meerdere ruiten toevoegen. Indien u geen offerte wilt aanvragen kunt u ook alleen uw bericht versturen.
 •  

   

   

   

   

   

  Bewerken | Verwijderen
  Nog geen ruiten toegevoegd
 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, png, jpeg, pdf, zip, Max. bestandsgrootte: 32 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Partners

  Boxmeer Wijchen