Meer dan 20 jaar ervaring
Vakkundig advies
Keuze uit meer dan 50 soorten glas
Snelle en persoonlijke service

GELAAGD HR++ GLAS

Gelaagd HR++ glas

Gelaagd HR++ glas voor extra veiligheid

Gelaagd HR++ glas bestaat, net zoals standaard HR++ glas, uit twee glasplaten met een spouw ertussen. De spouw is voorzien van een argongasvulling en één van de binnenruiten is voorzien van een speciale metaalcoating. Minstens één van de glasplaten is gelaagd glas. Dit glas bestaat uit meerdere lagen, met daartussen een of meerdere transparante folielagen. Deze folie zorgt ervoor dat er bij een breuk geen scherven ontstaan. Gelaagd HR++ glas biedt daarom zowel voordelen op het gebied van isolatie als veiligheid. Omdat het glas niet in scherven kan breken is doorval niet mogelijk en daarmee de kans op letsel aanzienlijk kleiner dan bij gewoon glas. Deze eigenschap maakt ook dat gelaagd glas minder inbraakgevoelig is en tevens heeft dit glas betere geluidswerende eigenschappen. Het is ook mogelijk om gelaagd HR++ glas met matte folie te bestellen, waardoor het de uitstraling van melkglas krijgt. Dat biedt extra privacy omdat er doorheen kijken niet meer mogelijk is, maar het glas laat wel licht door.

Voordelen van gelaagd HR++ glas

Ruit kan niet in scherven kapot breken

Doorval niet mogelijk

Minder inbraakgevoelig dan niet gelaagd glas

Voldoet aan de veiligheidsnormen van NEN3569

Gaat warmteverlies tegen en houdt de kou buiten

Lagere energierekening door isolerende werking

Geen koudeval langs de ramen

HR++ glas is een waardevermeerdering voor uw woning of bedrijfspand

VRIJBLIJVEND INFORMATIE OPVRAGEN
 • Gelijk offerte aanvragen
 • Stel hier online uw offerteaanvraag samen. Bij "ruit toevoegen" kunt u per ruit zelf de voorkeuren aangeven. U kunt meerdere ruiten toevoegen. Indien u geen offerte wilt aanvragen kunt u ook alleen uw bericht versturen.
 •  

   

   

   

   

   

  Bewerken | Verwijderen
  Nog geen ruiten toegevoegd
 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, png, jpeg, pdf, zip, Max. bestandsgrootte: 32 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Veelgestelde vragen over gelaagd HR++ glas

  Bij glas dat reeds is gemonteerd, is het niet te zien of er sprake is van gelaagd glas. Bij een nieuwe ruit is dit op de kopse kant te zien wanneer er een of meerdere folies zitten. Met speciale apparatuur kunnen wij bij bestaande ruiten wel doormeten of er gelaagd glas in de pui zit.

  Ja, dit is in nagenoeg alle gevallen mogelijk.

  Indien gelaagd glas breekt krijg je een ster in het glas en blijven de scherven aan de folie hangen. Dat is te vergelijken met een ster in de voorruit van de auto.

  Er bestaat in Nederland een norm welke bij soorten veiligheidsglas moeten worden toegepast. Deze staan in de NEN 3569: Risicobeperking van lichamelijk letsel door brekend en vallend glas. Gelaagd HR++ glas voldoet aan deze norm.

  Voor de investering in energiebesparende maatregelen, zoals gelaagd HR++ glas, zijn er vanuit de Nederlandse overheid subsidies beschikbaar.

  Subsidie voor particuliere woningeigenaren

  Voor particulieren die isolerende maatregelen nemen stelt de overheid de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) beschikbaar. Om in aanmerking te komen moet u aan een aantal eisen voldoen. Voor meer informatie over de ISDE subsidie verwijzen wij u door naar deze pagina.

  Daarnaast kan het zijn dat er op regionaal of provinciaal niveau subsidieregelingen beschikbaar zijn. Daarvoor verwijzen we u door naar de energiesubsidiewijzer.

  Subsidie voor bedrijven

  Voor bedrijven kan de Energie Investeringsaftrek (EIA) interessant zijn. Om in aanmerking te komen moet u aan een aantal eisen voldoen. Voor meer informatie over deze subsidie verwijzen wij u door naar deze pagina.

  Subsidieregelingen wijzigen regelmatig, daarom raden we u aan om voor subsidies vanuit de Nederlandse overheid altijd de subsidie- en financieringswijzer van de Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO) te bekijken voor de mogelijkheden.

  In vergelijking met enkel glas kunt u met HR++ glas jaarlijks flink wat kosten besparen. Een tussenwoning bespaart gemiddeld € 250 tot € 450 per jaar op de energierekening. Bij een hoekwoning zal deze besparing jaarlijks rond de €400 liggen. Uiteraard verschilt de exacte besparing per situatie. Het aantal ruiten, de oppervlakte van de ruiten en de locatie van de ruiten zijn daarvoor bepalend. Bovenstaande bedragen zijn daarom indicatief.

  Met HR++ glas verhoogt u tevens het energielabel en daarmee de waarde van uw woning of bedrijfspand.

  In vrijwel alle vaste kozijnen van hout kan gelaagd HR++ glas zonder problemen worden geplaatst. In draaiende kozijnen, zoals deuren en ramen, kan dat lastiger zijn. In de meeste gevallen is dit op te lossen door nieuwe glaslatten te plaatsen of sponningen uit te frezen of uit te zagen. Voor de opties bij kozijnen van aluminium en kunststof bekijken we graag de situatie. Benieuwd naar de mogelijkheden bij uw kozijn(en)? Neem contact met ons op!

  De isolatiewaarde van glas wordt uitgedrukt met behulp van de U-waarde. Deze waarde wordt uitgedrukt in W/m²K: de hoeveelheid warmte (Watt) die per vierkante meter (m²) verloren gaat bij een temperatuurverschil tussen de binnen- en buitenkant van het glas van 1 graad Kelvin (K). Hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleert.

  De U-waarde van HR++ glas ligt gemiddeld op 1,1 W/m²K. Met een speciale coating is een U-waarde van 1,0 W/m²K ook haalbaar. HR++ glas heeft daarmee een lagere U-waarde dan standaard dubbel glas, waarvan de U-waarde gemiddeld rond de 2,8 W/m²K ligt. Dit toont de hogere isolatiewaarde van HR++ glas ten opzichte van standaard dubbel glas. De U-waarde van HR+++ glas, ook wel triple glas genoemd, ligt gemiddeld tussen de 0,5 en 0,9 W/m²K en heeft dus een nog betere isolatiewaarde dan HR++ glas.

  Condens op de ramen komt door grote verschillen tussen de binnentemperatuur en de buitentemperatuur. Ook speelt de luchtvochtigheid een belangrijke rol. Condens op HR++ glas kan zowel aan de buitenzijde als aan de binnenzijde voorkomen. Hieronder leggen we uit wat dit betekent.

  Condens op de buitenzijde van HR++ glas

  Als er condens op de buitenzijde van HR++ glas optreedt, laat dat zien dat de ruit goed isoleert. Het is dus een goed teken en kan geen kwaad. Het komt voornamelijk ‘s ochtends voor. Door een stijging van de temperatuur zal de condens in de loop van de ochtend verdwijnen. De condensvorming aan de buitenzijde van HR++ glas kunt u niet voorkomen.

  Condens op de binnenzijde van HR++ glas

  Wanneer de buitenlucht koud is en de binnenlucht warmer, kunnen ruiten ook aan de binnenkant beslaan. Condensvorming aan de binnenkant van het glas kan voor schimmelvorming zorgen. Oorzaak van condens aan de binnenkant van het glas is voornamelijk slechte ventilatie. Door ramen of deuren op een kier te zetten of een ventilatierooster op het glas te plaatsen kan condensvorming aan de binnenkant voorkomen worden.

  Vocht in of tussen het glas

  Ziet u vocht in of tussen de glasplaten van dubbel glas? Dan is de kans groot dat er sprake is van een lekkage. Het glas moet dan vervangen worden.

  Hieronder leggen we kort de verschillen tussen triple glas (HR+++), HR++ glas en dubbel glas uit aan de hand van de samenstelling en isolatiewaarde:

  • Triple glas (HR+++) bestaat uit drie ruiten met twee spouwen die zijn gevuld met argon gas. De buitenste ruiten zijn in de spouw voorzien van een hoogwaardige coating. Tripe glas heeft in vergelijking met HR++ glas en standaard dubbelglas de hoogste isolatiewaarde met een U-waarde die tussen de 0,5 en 0,9 W/m²K ligt.
  • HR++ glas bestaat uit twee ruiten met daar tussen een met argon gas gevulde spouw. Eén van de twee ruiten is in de spouw voorzien van een hoogwaardige coating. De U-waarde van HR++ glas ligt met 1,0 tot 1,2 W/m²K iets lager dan die van triple glas, waardoor de isolatiewaarde nét iets lager is.
  • Dubbel glas bestaat uit twee ruiten met daar tussen een met lucht gevulde spouw. Dit type glas wordt tegenwoordig alleen nog toegepast bij vervanging van bestaande ruiten met dubbelglas. Met een U-waarde van gemiddeld 2,8 W/m²K ligt deze isolatiewaarde een stuk lager dan die van HR++ glas en triple glas (HR+++).

  Partners

  Boxmeer Wijchen