Meer dan 20 jaar ervaring
Vakkundig advies
Keuze uit meer dan 50 soorten glas
Snelle en persoonlijke service

Monumentenglas

Monumentenglas

Moet het glas van een monument of ander historisch pand worden vervangen of gerestaureerd? Met speciaal monumentenglas combineert u een authentieke en unieke uitstraling met de hedendaagse moderne eisen. Deze veelal dunne glasplaten zijn in zowel enkel als isolerende glassoorten beschikbaar zodat u tevens de isolatiewaarde van uw pand verbetert. Met het ruime assortiment van ambachtelijk monumentenglas tot klassiek monumentenglas en modern monumentenglas is er altijd glas beschikbaar dat past bij de bouwstijl van uw pand.

Voordelen van monumentenglas

Vele verschillende soorten monumentenglas beschikbaar

Voldoet aan de hedendaagse moderne isolatie-eigenschappen

VRIJBLIJVEND INFORMATIE OPVRAGEN
 • Gelijk offerte aanvragen
 • Stel hier online uw offerteaanvraag samen. Bij "ruit toevoegen" kunt u per ruit zelf de voorkeuren aangeven. U kunt meerdere ruiten toevoegen. Indien u geen offerte wilt aanvragen kunt u ook alleen uw bericht versturen.
 •  

   

   

   

   

   

  Bewerken | Verwijderen
  Nog geen ruiten toegevoegd
 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, png, jpeg, pdf, zip, Max. bestandsgrootte: 32 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Soorten monumentenglas

  Monumentenglas is beschikbaar in verschillende diktes, samenstellingen en isolatiewaarden. Afhankelijk van de situatie en wensen bepalen we het type monumentenglas dat past in uw situatie. Qua uitstraling zijn er drie verschillende typen monumentenglas beschikbaar. Deze staan hier beschreven.

  Ambachtelijk monumentenglas (voor woningen van vóór 1920)

  Het ambachtelijke monumentenglas is uitermate geschikt voor vensters van vóór 1920. Dit prachtige monumentale glas is direct herkenbaar aan de voor deze periode sterke vertekening, oneffenheden en reflecties. Naast het behoudt van de authentieke uitstraling heeft deze glassoort een hoge isolatiewaarde.

  Klassiek monumentenglas (voor woningen tussen 1920 en 1960)

  Het klassieke monumentenglas heeft veelal lichte vertekeningen. Deze glassoort werd geproduceerd en toegepast in woningen tussen 1920 en 1960. De oneffen structuur in het glas behoudt het historische aanzicht van een prachtig monument. Door de dunne samenstelling is het glas ideaal voor smalle sponningen.

  Modern monumentenglas (voor woningen vanaf +/- 1960)

  Onder ‘modern monumentenglas’ valt onder het floatglas van na 1960, deze glassoort is nagenoeg vlak. Dit is te zien aan de harde reflectie.

  Monumentenglas

  Partners

  Boxmeer Wijchen