Meer dan 20 jaar ervaring
Vakkundig advies
Keuze uit meer dan 50 soorten glas
Snelle en persoonlijke service

HR++ Melkglas

HR++ melkglas

Privacy, licht én isolatie met HR++ melkglas

Bent u op zoek naar privacy maar wilt u wel voldoende licht uw woning of bedrijfspand binnenlaten? Dan is HR++ melkglas een goede keuze. Melkglas is namelijk ondoorzichtig maar geeft toch een ruimtelijk gevoel door de hoge lichtdoorlatendheid.

Voordelen van HR++ melkglas

Biedt veel privacy

Luxueuze uitstraling door prachtig lichtinval

Gaat warmteverlies tegen en houdt de kou buiten

Lagere energierekening door hoge isolerende waarde

Geen koudeval langs de ramen

HR++ glas is een waardevermeerdering van uw woning

VRIJBLIJVEND INFORMATIE OPVRAGEN
 • Gelijk offerte aanvragen
 • Stel hier online uw offerteaanvraag samen. Bij "ruit toevoegen" kunt u per ruit zelf de voorkeuren aangeven. U kunt meerdere ruiten toevoegen. Indien u geen offerte wilt aanvragen kunt u ook alleen uw bericht versturen.
 •  

   

   

   

   

   

  Bewerken | Verwijderen
  Nog geen ruiten toegevoegd
 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, png, jpeg, pdf, zip, Max. bestandsgrootte: 32 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Twee typen HR++ melkgklas

  Er zijn twee typen melkglas te onderscheiden:

  • Etsglas (satijnglas): dit glas wordt aan één zijde behandeld met zuur, waardoor het matte effect op het glasoppervlak ontstaat
  • Gelaagd glas met een matte folie

  Met beide typen glas profiteert u van de combinatie tussen isolatie, privacy en voldoende licht. Het verschil is dat gelaagd glas met een matte folie iets witter oogt dan etsglas. Bij het gelaagde glas profiteert u daarnaast ook van de extra veiligheidseigenschappen van dit type glas: bij een breuk blijven de scherven aan de folie hangen waardoor het letselveilig is en daarnaast is het glas minder inbraakgevoelig. Etsglas is daarentegen ook verkrijgbaar als veiligheidsglas (dit is echter geen standaardproduct).

  Toepassingen melkglas

  Het matte effect maakt melkglas enorm geschikt voor toepassingen zoals een douchewand, tussendeuren, badkamerramen of voordeuren. Ook in kantoorruimtes is melkglas erg populair voor het scheiden van vergader- en werkruimtes. Daarnaast geeft melkglas een speciale draai aan het licht dat naar binnen schijnt, waardoor het een luxueuze uitstraling heeft. Voor toepassingen binnenshuis waarvoor een hoge isolatiewaarde niet noodzakelijk is, kan enkel melkglas ook een goede optie zijn.

  Melkglas

  Links: gelaagd glas met matte folie | Rechts: etsglas (satijnglas)

   

  Hoge isolatiewaarde van HR++ melkglas

  Melkglas in uw voordeur, buitendeur of badkamerraam? Met HR++ melkglas is uw glas niet alleen stijlvol afgewerkt, maar profiteert u ook van goede isolatie met een zeer lage U waarde van 1,1 of 1,0 W/m²K. Dat betekent tegelijkertijd verduurzaming van uw woning of bedrijfspand! Neem vrijblijvend contact met ons op voor een deskundig advies op maat.

  Veelgestelde vragen over HR++ melkglas

  Melkglas in de vorm van etsglas en gelaagd glas is altijd volledig mat. Een blanke rand of blank gedeelte kan wel gecreëerd worden door de glasplaat deels te zandstralen. Dit is een andere techniek.

  Voor de investering in energiebesparende maatregelen, zoals HR++ melkglas, zijn er vanuit de Nederlandse overheid subsidies beschikbaar. Of u daarvoor in aanmerking komt is afhankelijk van uw situatie.

  Subsidie voor particuliere woningeigenaren

  Voor particulieren die isolerende maatregelen nemen stelt de overheid de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) beschikbaar. Om in aanmerking te komen moet u aan een aantal eisen voldoen. Voor meer informatie over de ISDE subsidie verwijzen wij u door naar deze pagina.

  Daarnaast kan het zijn dat er op regionaal of provinciaal niveau subsidieregelingen beschikbaar zijn. Daarvoor verwijzen we u door naar de energiesubsidiewijzer.

  Subsidie voor bedrijven

  Voor bedrijven kan de Energie Investeringsaftrek (EIA) interessant zijn. Om in aanmerking te komen moet u aan een aantal eisen voldoen. Voor meer informatie over deze subsidie verwijzen wij u door naar deze pagina.

  Subsidieregelingen wijzigen regelmatig, daarom raden we u aan om voor subsidies vanuit de Nederlandse overheid altijd de subsidie- en financieringswijzer van de Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO) te bekijken voor de mogelijkheden.

  In vergelijking met enkel glas kunt u met HR++ glas jaarlijks flink wat kosten besparen. Een tussenwoning bespaart gemiddeld € 250 tot € 450 per jaar op de energierekening. Bij een hoekwoning zal deze besparing jaarlijks rond de €400 liggen. Uiteraard verschilt de exacte besparing per situatie. Het aantal ruiten, de oppervlakte van de ruiten en de locatie van de ruiten zijn daarvoor bepalend. Bovenstaande bedragen zijn daarom indicatief.

  Met HR++ glas verhoogt u tevens het energielabel en daarmee de waarde van uw woning of bedrijfspand.

  In vrijwel alle vaste kozijnen van hout kan zonwerend HR++ glas zonder problemen worden geplaatst. In draaiende kozijnen, zoals deuren en ramen, kan dat lastiger zijn. In de meeste gevallen is dit op te lossen door nieuwe glaslatten te plaatsen of sponningen uit te frezen of uit te zagen. Voor de opties bij kozijnen van aluminium en kunststof bekijken we graag de situatie. Benieuwd naar de mogelijkheden bij uw kozijn(en)? Neem contact met ons op!

  De isolatiewaarde van glas wordt uitgedrukt met behulp van de U-waarde. Deze waarde wordt uitgedrukt in W/m²K: de hoeveelheid warmte (Watt) die per vierkante meter (m²) verloren gaat bij een temperatuurverschil tussen de binnen- en buitenkant van het glas van 1 graad Kelvin (K). Hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleert.

  De U-waarde van HR++ glas ligt gemiddeld op 1,1 W/m²K. Met een speciale coating is een U-waarde van 1,0 W/m²K ook haalbaar. HR++ glas heeft daarmee een lagere U-waarde dan standaard dubbel glas, waarvan de U-waarde gemiddeld rond de 2,8 W/m²K ligt. Dit toont de hogere isolatiewaarde van HR++ glas ten opzichte van standaard dubbel glas. De U-waarde van HR+++ glas, ook wel triple glas genoemd, ligt gemiddeld tussen de 0,5 en 0,9 W/m²K en heeft dus een nog betere isolatiewaarde dan HR++ glas.

  Condens op de ramen komt door grote verschillen tussen de binnentemperatuur en de buitentemperatuur. Ook speelt de luchtvochtigheid een belangrijke rol. Condens op HR++ glas kan zowel aan de buitenzijde als aan de binnenzijde voorkomen. Hieronder leggen we uit wat dit betekent.

  Condens op de buitenzijde van HR++ glas

  Als er condens op de buitenzijde van HR++ glas optreedt, laat dat zien dat de ruit goed isoleert. Het is dus een goed teken en kan geen kwaad. Het komt voornamelijk ‘s ochtends voor. Door een stijging van de temperatuur zal de condens in de loop van de ochtend verdwijnen. De condensvorming aan de buitenzijde van HR++ glas kunt u niet voorkomen.

  Condens op de binnenzijde van HR++ glas

  Wanneer de buitenlucht koud is en de binnenlucht warmer, kunnen ruiten ook aan de binnenkant beslaan. Condensvorming aan de binnenkant van het glas kan voor schimmelvorming zorgen. Oorzaak van condens aan de binnenkant van het glas is voornamelijk slechte ventilatie. Door ramen of deuren op een kier te zetten of een ventilatierooster op het glas te plaatsen kan condensvorming aan de binnenkant voorkomen worden.

  Vocht in of tussen het glas

  Ziet u vocht in of tussen de glasplaten van dubbel glas? Dan is de kans groot dat er sprake is van een lekkage. Het glas moet dan vervangen worden.

  De hoogte van de ruit ten opzichte van de grond bepaalt of veiligheidsglas noodzakelijk is. In particuliere woningen geldt dat bij ruiten die zich op 85cm of lager van de grond bevinden veiligheidsglas verplicht is. Bij bedrijfspanden kan deze grens afwijken, afhankelijk van het soort bedrijf dat er gevestigd is.

  Glas in deuren is vrijwel altijd voorzien van veiligheidsglas, omdat het risico om gewoon glas te gebruiken in deuren te groot is.

  Uiteraard zijn er specifieke situaties waarin het verstandig is om veiligheidsglas te kiezen.

  Hieronder leggen we kort de verschillen tussen triple glas (HR+++), HR++ glas en dubbel glas uit aan de hand van de samenstelling en isolatiewaarde:

  Triple glas (HR+++) bestaat uit drie ruiten met twee spouwen die zijn gevuld met argon gas. De buitenste ruiten zijn in de spouw voorzien van een hoogwaardige coating. Tripe glas heeft in vergelijking met HR++ glas en standaard dubbelglas de hoogste isolatiewaarde met een U-waarde die tussen de 0,5 en 0,9 W/m²K ligt.
  HR++ glas bestaat uit twee ruiten met daar tussen een met argon gas gevulde spouw. Eén van de twee ruiten is in de spouw voorzien van een hoogwaardige coating. De U-waarde van HR++ glas ligt met 1,0 tot 1,2 W/m²K iets lager dan die van triple glas, waardoor de isolatiewaarde nét iets lager is.
  Dubbel glas bestaat uit twee ruiten met daar tussen een met lucht gevulde spouw. Dit type glas wordt tegenwoordig alleen nog toegepast bij vervanging van bestaande ruiten met dubbelglas. Met een U-waarde van gemiddeld 2,8 W/m²K ligt deze isolatiewaarde een stuk lager dan die van HR++ glas en triple glas (HR+++).

  Partners

  Boxmeer Wijchen