Meer dan 20 jaar ervaring
Vakkundig advies
Keuze uit meer dan 50 soorten glas
Snelle en persoonlijke service

Loodglas

Loodglas

Loodglas voor bescherming tegen straling

Loodglas, ook wel röntgenglas genoemd, is glas dat straling weert. Doordat het glas lood bevat komt straling van bijvoorbeeld diagnoseapparatuur en therapietechnieken in ziekenhuizen niet door het glas heen. Ook bij tandartspraktijken, plaatsen waar medisch/wetenschappelijk onderzoek wordt uitgevoerd en industriële processen in bijvoorbeeld nucleaire omgevingen en laboratoria kan straling vrijkomen die ernstige gevolgen kan hebben voor de gezondheid. Loodglas beschermt hiertegen doordat het de straling opvangt.

Voordelen van loodglas

Loodglas houdt straling tegen

Verkrijgbaar met verschillende loodwaarden

Zicht op de andere ruimte omdat het glas doorzichtig is

Geschikt voor gebruik op plaatsen waar gevaarlijke straling vrijkomt

VRIJBLIJVEND INFORMATIE OPVRAGEN
 • Gelijk offerte aanvragen
 • Stel hier online uw offerteaanvraag samen. Bij "ruit toevoegen" kunt u per ruit zelf de voorkeuren aangeven. U kunt meerdere ruiten toevoegen. Indien u geen offerte wilt aanvragen kunt u ook alleen uw bericht versturen.
 •  

   

   

   

   

   

  Bewerken | Verwijderen
  Nog geen ruiten toegevoegd
 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, png, jpeg, pdf, zip, Max. bestandsgrootte: 32 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Samenstelling loodglas

  Loodglas is verkrijgbaar in verschillende loodwaarden. De loodwaarde wordt bepaald aan de hand van de stralingsintensiteit van de toepassing waarvoor het wordt gebruikt. Omdat er in loodglas veel lood is verwerkt, is het glas erg zwaar. Daarentegen is loodglas ook erg zacht in vergelijking met normaal glas, waardoor het zeer gevoelig is voor beschadiging en vertroebeling. Reinigen van loodglas dient dan ook erg zorgvuldig te gebeuren. Ondanks dat het glas lood bevat is loodglas wel gewoon doorzichtig. Daarmee behoudt u zicht op de patiënt of de situatie.

  Verkrijgbare soorten loodglas

  Wij leveren loodglas volledig naar wens. Loodglas is beschikbaar met loodwaarden van 0,5 mm Pb (dikte van het glas 6 mm) tot 6,2 mm Pb (dikte van het glas 22 mm) en alles daar tussenin. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

  Partners

  Boxmeer Wijchen