Meer dan 20 jaar ervaring
Vakkundig advies
Keuze uit meer dan 50 soorten glas
Snelle en persoonlijke service

HR++ GLAS met screenline

Screenline glas

Glas met raamdecoratie én zonwering

HR++ glas met screenline is isolatieglas waarbij in de spouw jaloezieën gemonteerd zijn. Door de montage tussen de ruiten zijn de jaloezieën niet gevoelig voor invloeden van buitenaf, wat HR++glas met screenline een duurzaam alternatief maakt voor raamdecoratie. Doordat stof en vuil niet bij de jaloezieën kunnen komen is onderhoud niet nodig. Via handbediening of gemotoriseerde bedieing (zie onderaan deze pagina) kunt u gemakkelijk zelf de licht- en warmte inval bepalen. Volledige afsluiting van daglicht is ook mogelijk, waardoor zonwering niet meer nodig is. Omdat de jaloezieën zich in het glas bevinden bespaart u tevens ruimte en heeft u meer plek op de vensterbank.

Voordelen van HR++ glas met screenline

Geen andere zonwering meer nodig

Gemakkelijk de licht- en warmteinval te reguleren

Onderhoudsvrije jaloezieën

Biedt privacy

Ruimtebesparing

Waardevermeerdering van uw woning of bedrijfspand

VRIJBLIJVEND INFORMATIE OPVRAGEN
 • Gelijk offerte aanvragen
 • Stel hier online uw offerteaanvraag samen. Bij "ruit toevoegen" kunt u per ruit zelf de voorkeuren aangeven. U kunt meerdere ruiten toevoegen. Indien u geen offerte wilt aanvragen kunt u ook alleen uw bericht versturen.
 •  

   

   

   

   

   

  Bewerken | Verwijderen
  Nog geen ruiten toegevoegd
 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, png, jpeg, pdf, zip, Max. bestandsgrootte: 32 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  HR++ glas met screenline: hoge isolatiewaarde

  HR++ glas met screenline bevat de standaard isolerende eigenschappen die horen bij HR++ glas: een vulling van argongas in de spouw en de speciale reflecterende metaalcoating op één van de binnenruiten. Daarmee biedt ook dit type glas een hoge isolerende werking en profiteert u, samen met de andere voordelen van de screenline functie, van hoog comfort.

   

  Wanneer kiezen voor HR++ glas met screenline?

  In zowel woningen als bedrijfspanden kan HR++ glas met screenline worden geplaatst en biedt het veel voordelen. In (kantoor)gebouwen met glazen scheidingswanden is het bijvoorbeeld een ideale oplossing vanwege het gemakkelijk kunnen scheiden van verschillende ruimtes. Ook voor badkamers is screenline glas ideaal omdat vocht niet bij de jaloezieën kan komen en de privacy optimaal is.

  HR++ glas met screenline samenstellen

  De jaloezieën die zich in het glas bevinden zijn beschikbaar in 9 verschillende kleuren. Daarnaast is het ook mogelijk om screenline te combineren met HR++ veiligheidsglas of HR++ zonwerend glas in plaats van standaard HR++ glas. Op deze manier kunt u uw HR++ glas met screenline zo samenstellen dat het aansluit op uw wensen en interieur. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op.

   

  Screenline glas

  Bedieningsmogelijkheden HR++ glas met screenline

  Handbediening screenline

  De jaloezieën zijn gemakkelijk met de hand te bedienen door middel van een koort (meest toegepast), kantelstaaf of draaiknop.

  Handbediening Screenline

  Gemotoriseerde screenline

  HR++ glas met screenline is ook beschikbaar met elektrische bediening via een afstandsbediening en/of app. De motor kan dan op verschillende manieren worden verwerkt.

  Gemotoriseerde Screenline

  Veelgestelde vragen over HR++ glas met screenline

  In vrijwel alle kozijnen kan HR++ glas met screenline zonder problemen worden geplaatst. We hebben wel te maken met minimale en maximale productiematen en het glas is dikker dan standaard HR++ glas, waardoor maatwerk soms noodzakelijk is. Benieuwd naar de mogelijkheden bij uw kozijn(en)? Neem contact met ons op!

  De jaloezieën die zich in het glas bevinden zijn met de hand of met een systeem te bedienen. Gaat u voor handbediening dan kunt u kiezen voor bediending via een koord, kantelstaaf of draaiknop. Wilt u de jaloezieën met een systeem bedienen? Dan kan dat via een afstandsbediening en/of een app. Verder naar boven op deze pagina vindt u meer informatie over de bedieningsmogelijkheden.

  De isolatiewaarde van glas wordt uitgedrukt met behulp van de U-waarde. Deze waarde wordt uitgedrukt in W/m²K: de hoeveelheid warmte (Watt) die per vierkante meter (m²) verloren gaat bij een temperatuurverschil tussen de binnen- en buitenkant van het glas van 1 graad Kelvin (K). Hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleert.

  De U-waarde van HR++ glas ligt gemiddeld op 1,1 W/m²K. Met een speciale coating is een U-waarde van 1,0 W/m²K ook haalbaar. HR++ glas heeft daarmee een lagere U-waarde dan standaard dubbel glas, waarvan de U-waarde gemiddeld rond de 2,8 W/m²K ligt. Dit toont de hogere isolatiewaarde van HR++ glas ten opzichte van standaard dubbel glas. De U-waarde van HR+++ glas, ook wel triple glas genoemd, ligt gemiddeld tussen de 0,5 en 0,9 W/m²K en heeft dus een nog betere isolatiewaarde dan HR++ glas.

  Condens op de ramen komt door grote verschillen tussen de binnentemperatuur en de buitentemperatuur. Ook speelt de luchtvochtigheid een belangrijke rol. Condens op HR++ glas kan zowel aan de buitenzijde als aan de binnenzijde voorkomen. Hieronder leggen we uit wat dit betekent.

  Condens op de buitenzijde van HR++ glas

  Als er condens op de buitenzijde van HR++ glas optreedt, laat dat zien dat de ruit goed isoleert. Het is dus een goed teken en kan geen kwaad. Het komt voornamelijk ‘s ochtends voor. Door een stijging van de temperatuur zal de condens in de loop van de ochtend verdwijnen. De condensvorming aan de buitenzijde van HR++ glas kunt u niet voorkomen.

  Condens op de binnenzijde van HR++ glas

  Wanneer de buitenlucht koud is en de binnenlucht warmer, kunnen ruiten ook aan de binnenkant beslaan. Condensvorming aan de binnenkant van het glas kan voor schimmelvorming zorgen. Oorzaak van condens aan de binnenkant van het glas is voornamelijk slechte ventilatie. Door ramen of deuren op een kier te zetten of een ventilatierooster op het glas te plaatsen kan condensvorming aan de binnenkant voorkomen worden.

  Vocht in of tussen het glas

  Ziet u vocht in of tussen de glasplaten van dubbel glas? Dan is de kans groot dat er sprake is van een lekkage. Het glas moet dan vervangen worden.

  De hoogte van de ruit ten opzichte van de grond bepaalt of veiligheidsglas noodzakelijk is. In particuliere woningen geldt dat bij ruiten die zich op 85cm of lager van de grond bevinden veiligheidsglas verplicht is. Bij bedrijfspanden kan deze grens afwijken, afhankelijk van het soort bedrijf dat er gevestigd is.

  Glas in deuren is vrijwel altijd voorzien van veiligheidsglas, omdat het risico om gewoon glas te gebruiken in deuren te groot is.

  Uiteraard zijn er specifieke situaties waarin het verstandig is om veiligheidsglas te kiezen.

  Hieronder leggen we kort de verschillen tussen triple glas (HR+++), HR++ glas en dubbel glas uit aan de hand van de samenstelling en isolatiewaarde:

  Triple glas (HR+++) bestaat uit drie ruiten met twee spouwen die zijn gevuld met argon gas. De buitenste ruiten zijn in de spouw voorzien van een hoogwaardige coating. Tripe glas heeft in vergelijking met HR++ glas en standaard dubbelglas de hoogste isolatiewaarde met een U-waarde die tussen de 0,5 en 0,9 W/m²K ligt.
  HR++ glas bestaat uit twee ruiten met daar tussen een met argon gas gevulde spouw. Eén van de twee ruiten is in de spouw voorzien van een hoogwaardige coating. De U-waarde van HR++ glas ligt met 1,0 tot 1,2 W/m²K iets lager dan die van triple glas, waardoor de isolatiewaarde nét iets lager is.
  Dubbel glas bestaat uit twee ruiten met daar tussen een met lucht gevulde spouw. Dit type glas wordt tegenwoordig alleen nog toegepast bij vervanging van bestaande ruiten met dubbelglas. Met een U-waarde van gemiddeld 2,8 W/m²K ligt deze isolatiewaarde een stuk lager dan die van HR++ glas en triple glas (HR+++).

  Partners

  Boxmeer Wijchen