Meer dan 20 jaar ervaring
Vakkundig advies
Keuze uit meer dan 50 soorten glas
Snelle en persoonlijke service

Soorten vacuüm isolatieglas

Direct contact opnemen

Vacuüm isolatieglas

Wat is vacuüm isolatieglas?

Vacuüm isolatieglas is een geavanceerd type glas dat bestaat uit twee glasplaten die luchtdicht zijn afgesloten met een vacuümruimte ertussen. In tegenstelling tot traditioneel dubbel glas, waarbij de ruimte tussen de glasplaten gevuld is met lucht of een ander isolatiemateriaal, bevat vacuüm isolatieglas een bijna volledig vacuüm.

Dit vacuüm minimaliseert warmtegeleiding, waardoor het glas een zeer hoge isolatiewaarde heeft. Hierdoor wordt warmteverlies door het glas geminimaliseerd, wat resulteert in een efficiëntere thermische isolatie van gebouwen en woningen. Vacuüm isolatieglas wordt vaak gebruikt in situaties waar een zeer hoge isolatiewaarde belangrijk is, zoals in energiezuinige gebouwen of bij toepassingen waar dunne profielen en maximale lichtdoorlating gewenst zijn.

Vacuüm isolatieglas van BENGglas

Wij leveren vacuüm isolatieglas van BENGglas. Met BENGglas, het meest geavanceerde isolatieglas ter wereld (U=0,40), wordt de realisatie van ‘Bijna Energie Neutrale Gebouwen’ aanzienlijk bevorderd. BENGglas, gehard vacuümglas, markeert een baanbrekende ontwikkeling op het gebied van isolatie, met name in het domein van glas. In vergelijking met standaard isolatieglas (U=2,80), HR++ (U=1,10) of triple glas (U=0,80), biedt BENGglas diverse voordelen. Het heeft niet alleen de beste isolatiewaarde (U=0,40) van alle typen, maar is ook extreem dun (vanaf 8,15 mm) en zorgt voor optimaal wooncomfort door een hoog niveau van geluidsdemping van 36 dB.

Verduurzamen met BENGglas

Vacuümglas is bij uitstek geschikt voor de verduurzaming en/of renovatie van uw woning. In tegenstelling tot traditioneel isolatieglas is vacuümglas zeer dun (vanaf 8,3 mm). Hierdoor kan BENGglas altijd worden geplaatst in bestaande kozijnen, wat aanzienlijke kostenbesparingen oplevert in vergelijking met het vervangen van kozijnen. Voor nieuwbouwprojecten is BENGglas ook een zeer interessant product. Het biedt de mogelijkheid om nieuwe woningen te ontwerpen volgens de BENG-normering, die sinds 1 januari 2022 verplicht is.

Vier soorten BENGglas

Het BENGglas-assortiment omvat vier soorten vacuüm isolatieglas: BENGglas, BENGglas MAX, BENGglas + en BENGglas BASIC. Elk type heeft zijn eigen specifieke technische eigenschappen en unieke uiterlijke kenmerken.

Wilt u meer weten over BENGglas of bent u benieuwd welk type BENGglas het best bij uw situatie past? Vraag direct een offerte aan.

Veelgestelde vragen over vacuüm isolatieglas

Om de overgang naar ‘bijna energieneutraal’ nog aantrekkelijker te maken, komt BENGglas in aanmerking voor subsidie. De meldcode die u bij uw subsidieaanvraag kunt indienen is KA18780.

Subsidie voor particuliere woningeigenaren

Voor particulieren die isolerende maatregelen nemen stelt de overheid de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) beschikbaar. Om in aanmerking te komen moet u aan een aantal eisen voldoen. Voor meer informatie over de ISDE subsidie verwijzen wij u door naar deze pagina.

Daarnaast kan het zijn dat er op regionaal of provinciaal niveau subsidieregelingen beschikbaar zijn. Daarvoor verwijzen we u door naar de energiesubsidiewijzer.

Subsidie voor bedrijven

Voor bedrijven kan de Energie Investeringsaftrek (EIA) interessant zijn. Om in aanmerking te komen moet u aan een aantal eisen voldoen. Voor meer informatie over deze subsidie verwijzen wij u door naar deze pagina.

Subsidieregelingen wijzigen regelmatig, daarom raden we u aan om voor subsidies vanuit de Nederlandse overheid altijd de subsidie- en financieringswijzer van de Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO) te bekijken voor de mogelijkheden.

Neem contact met ons op:
 • Gelijk offerte aanvragen
 • Stel hier online uw offerteaanvraag samen. Bij "ruit toevoegen" kunt u per ruit zelf de voorkeuren aangeven. U kunt meerdere ruiten toevoegen. Indien u geen offerte wilt aanvragen kunt u ook alleen uw bericht versturen.
 •  

   

   

   

   

   

  Bewerken | Verwijderen
  Nog geen ruiten toegevoegd
 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, png, jpeg, pdf, zip, Max. bestandsgrootte: 32 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Partners

  Boxmeer Wijchen