Meer dan 20 jaar ervaring
Vakkundig advies
Keuze uit meer dan 50 soorten glas
Snelle en persoonlijke service

Soorten veiligheidsglas

Direct contact opnemen

Veiligheidsglas

Soorten veiligheidsglas

Theunissen Glashandel heeft een uitgebreid assortiment aan veiligheidsglas. Onderstaand een overzicht van de verschillende beschikbare soorten:

Gelaagd veiligheidsglas

Een ruit gelaagd glas is opgebouwd uit twee verschillende glasplaten. Deze twee platen worden met elkaar verbonden door een zeer sterke transparante folie. Deze folie zorgt ervoor dat de ruit bij een breuk niet uit elkaar springt. Het overblijven van gevaarlijke losse scherven wordt hiermee voorkomen. Deze glassoort is om deze reden erg populair, de kans op (ernstige) letselschade is immers extreem verlaagd.

Gehard veiligheidsglas

Deze glassoort heeft tijdens het productieproces een speciale behandeling ondergaan. Dankzij dit gecompliceerde proces is gehard glas vijf keer sterker dan regulier ruiten én is deze glassoort bestand tegen thermische breuken. De ruit kan door haar sterkte namelijk niet breken door grote temperatuursverschillen. Deze krachtpatser kan dus met eer de naam veiligheidsglas gebruiken.

Een fijn bijkomstig voordeel is dat wanneer gehard glas breekt de ruit in de duizenden kleine stukjes breekt. De kans op diepe wonden is hierdoor zeer klein.

Gelaagd/gehard veiligheidsglas

Het is ook mogelijk om de twee bovenstaande glassoorten te combineren, dit noemt men gelaagd/gehard veiligheidsglas. Het voordeel van deze ruiten is dat ze extra sterk zijn én bij een breuk niet uit elkaar vallen. Wilt u het meest veilige soort glas op de markt? Dan is gelaagd/gehard veiligheidsglas in veel gevallen zeker aan te raden.

Brandwerend veiligheidsglas

Bent u op zoek naar brandwerende/brandvertragende beglazing, omdat u bijvoorbeeld werkt met licht ontbrandbare stoffen? Dan is brandwerend veiligheidsglas zeker aan te raden. In sommige gevallen is dit zelfs verplicht, hierover kan Theunissen Glashandel u zeker adviseren. De volgende soorten zijn bij Theunissen Glashandel te bestellen:

 • 30 minuten brandwerend
 • 60 minuten brandwerend
 • 90 minuten brandwerend
 • 120 minuten brandwerend

Glassoorten in combinatie met veiligheidsglas

De verschillende soorten veiligheidsglas zijn verkrijgbaar in combinatie met:

Neem direct contact op
 • Gelijk offerte aanvragen
 • Stel hier online uw offerteaanvraag samen. Bij "ruit toevoegen" kunt u per ruit zelf de voorkeuren aangeven. U kunt meerdere ruiten toevoegen. Indien u geen offerte wilt aanvragen kunt u ook alleen uw bericht versturen.
 •  

   

   

   

   

   

  Bewerken | Verwijderen
  Nog geen ruiten toegevoegd
 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, png, jpeg, pdf, zip, Max. bestandsgrootte: 32 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Partners

  Boxmeer Wijchen