Meer dan 20 jaar ervaring
Vakkundig advies
Keuze uit meer dan 50 soorten glas
Snelle en persoonlijke service

Zonwerend HR++ glas

Zonwerend HR glas

Zonwerend HR++ glas voor uw woning of bedrijfspand

Als u op zoek bent naar isolatieglas dat de warmte op hete dagen buiten houdt, dan is zonwerend HR++ glas een goede keuze. Dit type glas bestaat net als standaard HR++ glas uit twee glasplaten met daar tussenin een spouw, die gevuld is met argon gas waardoor het glas goed isoleert. De binnenzijde van de buitenruit bevat een zonwerende coating van metaaloxide wat ervoor zorgt dat de warmte (deels) wordt tegengehouden maar er wel licht naar binnen komt. Deze coating zorgt ervoor dat het glas een iets donkerdere tint heeft dan glas zonder zonwerende werking. Het verschil in kleur is minimaal en is alleen te zien wanneer zonwerend glas en ‘gewoon’ glas zich dicht bij elkaar bevinden. Omdat de zonwerende coating een dubbele werking heeft profiteert u zowel in de zomer als in de winter van zonwerend HR++ glas. Op warme zomerse dagen blijft de warmte buiten en op koude winterse dagen blijft de warmte beter binnen. Dat betekent een besparing op kosten voor airconditioning én verwarming.

 

Voordelen van zonwerend HR++ glas

Houdt warmte buiten maar laat licht naar binnen

Op warme dagen hoeft u minder te koelen

Gaat op koudere dagen warmteverlies tegen en houdt de kou buiten

Lagere energierekening door isolerende werking

Geen koudeval langs de ramen

Waardevermeerdering van uw woning of bedrijfspand

VRIJBLIJVEND INFORMATIE OPVRAGEN
 • Gelijk offerte aanvragen
 • Stel hier online uw offerteaanvraag samen. Bij "ruit toevoegen" kunt u per ruit zelf de voorkeuren aangeven. U kunt meerdere ruiten toevoegen. Indien u geen offerte wilt aanvragen kunt u ook alleen uw bericht versturen.
 •  

   

   

   

   

   

  Bewerken | Verwijderen
  Nog geen ruiten toegevoegd
 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, png, jpeg, pdf, zip, Max. bestandsgrootte: 32 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Maakt zonwerend glas zonwering overbodig?

  In woningen en bedrijfspanden met veel glas zorgt zonwerende beglazing voor een serieus verschil in temperatuur op warme dagen. Het verbruik in airconditioning wordt in deze gevallen dan ook lucratief gereduceerd. Zonwerend glas maakt zonwering zoals zonneschermen, screens en andere raamdecoratie echter niet overbodig. Zonwering aan de buitenzijde van het glas werkt zelfs beter tegen de hitte, maar daarmee profiteert u niet van alle voordelen zoals hierboven genoemd. Bij ruiten met zonwerend glas zal de zonwering wel minder gebruikt hoeven te worden.

  Alternatief: zonwering in het glas

  Naast zonwerend HR++ glas is er ook glas beschikbaar waar zonwering in zit gemonteerd: HR++ glas met screenline. Bij dit type glas is zonwering gemonteerd in de spouw tussen de twee glasplaten. Dit type glas kan een alternatief zijn voor zonwerend glas wanneer u de kleur van het glas te veel vindt afwijken, wanneer u wilt gaan voor de chique en strakke uitstraling van zonwering in het glas of wanneer u af wilt van zonwering- of raamdecoratie-montage in uw woning of bedrijfspand.

  Veelgestelde vragen over zonwerend HR++ glas

  Nee, zonwerend glas maakt zonwering zoals zonneschermen en screens niet overbodig. Zonwering aan de buitenzijde van het glas werkt zelfs beter tegen de hitte, maar daarmee profiteert u niet het hele jaar door van de voordelen die zonwerend glas wel biedt. Voornamelijk in woningen en bedrijfspanden met veel glas zorgt zonwerende beglazing voor een serieus verschil in temperatuur op warme dagen. Het verbruik in airconditioning wordt in deze gevallen dan ook lucratief gereduceerd. Op koude winterse dagen is dat andersom: dan profiteert u met zonwerend glas op stookkosten omdat de warmte beter binnen blijft.

  Dankzij de speciale zonwerende coating die zich aan de binnenkant van de buitenruit bevindt heeft zonwerend glas een iets donkerdere tint dan glas zonder zonwerende coating. Het verschil in kleur is echter minimaal en is alleen te zien wanneer zonwerend glas en ‘gewoon’ glas zich dicht bij ekaar bevinden.

  Voor de investering in energiebesparende maatregelen, zoals zonwerend HR++ glas, zijn er vanuit de Nederlandse overheid subsidies beschikbaar.

  Subsidie voor particuliere woningeigenaren

  Voor particulieren die isolerende maatregelen nemen stelt de overheid de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) beschikbaar. Om in aanmerking te komen moet u aan een aantal eisen voldoen. Voor meer informatie over de ISDE subsidie verwijzen wij u door naar deze pagina.

  Daarnaast kan het zijn dat er op regionaal of provinciaal niveau subsidieregelingen beschikbaar zijn. Daarvoor verwijzen we u door naar de energiesubsidiewijzer.

  Subsidie voor bedrijven

  Voor bedrijven kan de Energie Investeringsaftrek (EIA) interessant zijn. Om in aanmerking te komen moet u aan een aantal eisen voldoen. Voor meer informatie over deze subsidie verwijzen wij u door naar deze pagina.

  Subsidieregelingen wijzigen regelmatig, daarom raden we u aan om voor subsidies vanuit de Nederlandse overheid altijd de subsidie- en financieringswijzer van de Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO) te bekijken voor de mogelijkheden.

  In vergelijking met enkel glas kunt u met HR++ glas jaarlijks flink wat kosten besparen. Een tussenwoning bespaart gemiddeld € 250 tot € 450 per jaar op de energierekening. Bij een hoekwoning zal deze besparing jaarlijks rond de €400 liggen. Uiteraard verschilt de exacte besparing per situatie. Het aantal ruiten, de oppervlakte van de ruiten en de locatie van de ruiten zijn daarvoor bepalend. Bovenstaande bedragen zijn daarom indicatief.

  Met HR++ glas verhoogt u tevens het energielabel en daarmee de waarde van uw woning of bedrijfspand.

  In vrijwel alle vaste kozijnen van hout kan zonwerend HR++ glas zonder problemen worden geplaatst. In draaiende kozijnen, zoals deuren en ramen, kan dat lastiger zijn. In de meeste gevallen is dit op te lossen door nieuwe glaslatten te plaatsen of sponningen uit te frezen of uit te zagen. Voor de opties bij kozijnen van aluminium en kunstof bekijken we graag de situatie. Benieuwd naar de mogelijkheden bij uw kozijn(en)? Neem contact met ons op!

  De isolatiewaarde van glas wordt uitgedrukt met behulp van de U-waarde. Deze waarde wordt uitgedrukt in W/m²K: de hoeveelheid warmte (Watt) die per vierkante meter (m²) verloren gaat bij een temperatuurverschil tussen de binnen- en buitenkant van het glas van 1 graad Kelvin (K). Hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleert.

  De U-waarde van HR++ glas ligt gemiddeld op 1,1 W/m²K. Met een speciale coating is een U-waarde van 1,0 W/m²K ook haalbaar. HR++ glas heeft daarmee een lagere U-waarde dan standaard dubbel glas, waarvan de U-waarde gemiddeld rond de 2,8 W/m²K ligt. Dit toont de hogere isolatiewaarde van HR++ glas ten opzichte van standaard dubbel glas. De U-waarde van HR+++ glas, ook wel triple glas genoemd, ligt gemiddeld tussen de 0,5 en 0,9 W/m²K en heeft dus een nog betere isolatiewaarde dan HR++ glas.

  Condens op de ramen komt door grote verschillen tussen de binnentemperatuur en de buitentemperatuur. Ook speelt de luchtvochtigheid een belangrijke rol. Condens op HR++ glas kan zowel aan de buitenzijde als aan de binnenzijde voorkomen. Hieronder leggen we uit wat dit betekent.

  Condens op de buitenzijde van HR++ glas

  Als er condens op de buitenzijde van HR++ glas optreedt, laat dat zien dat de ruit goed isoleert. Het is dus een goed teken en kan geen kwaad. Het komt voornamelijk ‘s ochtends voor. Door een stijging van de temperatuur zal de condens in de loop van de ochtend verdwijnen. De condensvorming aan de buitenzijde van HR++ glas kunt u niet voorkomen.

  Condens op de binnenzijde van HR++ glas

  Wanneer de buitenlucht koud is en de binnenlucht warmer, kunnen ruiten ook aan de binnenkant beslaan. Condensvorming aan de binnenkant van het glas kan voor schimmelvorming zorgen. Oorzaak van condens aan de binnenkant van het glas is voornamelijk slechte ventilatie. Door ramen of deuren op een kier te zetten of een ventilatierooster op het glas te plaatsen kan condensvorming aan de binnenkant voorkomen worden.

  Vocht in of tussen het glas

  Ziet u vocht in of tussen de glasplaten van dubbel glas? Dan is de kans groot dat er sprake is van een lekkage. Het glas moet dan vervangen worden.

  De hoogte van de ruit ten opzichte van de grond bepaalt of veiligheidsglas noodzakelijk is. In particuliere woningen geldt dat bij ruiten die zich op 85cm of lager van de grond bevinden veiligheidsglas verplicht is. Bij bedrijfspanden kan deze grens afwijken, afhankelijk van het soort bedrijf dat er gevestigd is.

  Glas in deuren is vrijwel altijd voorzien van veiligheidsglas, omdat het risico om gewoon glas te gebruiken in deuren te groot is.

  Uiteraard zijn er specifieke situaties waarin het verstandig is om veiligheidsglas te kiezen.

  Hieronder leggen we kort de verschillen tussen triple glas (HR+++), HR++ glas en dubbel glas uit aan de hand van de samenstelling en isolatiewaarde:

  • Triple glas (HR+++) bestaat uit drie ruiten met twee spouwen die zijn gevuld met argon gas. De buitenste ruiten zijn in de spouw voorzien van een hoogwaardige coating. Tripe glas heeft in vergelijking met HR++ glas en standaard dubbelglas de hoogste isolatiewaarde met een U-waarde die tussen de 0,5 en 0,9 W/m²K ligt.
  • HR++ glas bestaat uit twee ruiten met daar tussen een met argon gas gevulde spouw. Eén van de twee ruiten is in de spouw voorzien van een hoogwaardige coating. De U-waarde van HR++ glas ligt met 1,0 tot 1,2 W/m²K iets lager dan die van triple glas, waardoor de isolatiewaarde nét iets lager is.
  • Dubbel glas bestaat uit twee ruiten met daar tussen een met lucht gevulde spouw. Dit type glas wordt tegenwoordig alleen nog toegepast bij vervanging van bestaande ruiten met dubbelglas. Met een U-waarde van gemiddeld 2,8 W/m²K ligt deze isolatiewaarde een stuk lager dan die van HR++ glas en triple glas (HR+++).

  Partners

  Boxmeer Wijchen