Enkel glas

“Enkel glas” is een verzamelnaam voor glas met één laag. Deze glassoort wordt ook wel “floatglas” genoemd. Floatglas heeft vaak een groene gloed over zich heen, dit komt door het loodgehalte dat in het glas zit. Hoe lager het gehalte lood, hoe helderder het glas is. Het is mogelijk om bij Theunissen Glashandel extra helder glas te bestellen. Wij leveren én monteren floatglas in: 2, 3, 4, 5, 6, 8, 10, 12, 15, 19 en 25 mm. Een aantal diktes is ook leverbaar in de kleuren groen, grijs brons of blauw. Neem gerust contact op voor meer informatie of een offerte.

Soorten enkel glas:

Blank glas

“Blank glas” is het doorsnee glas wat geproduceerd wordt door de grondstoffen zand, kalk en soda samen te voegen. Blank glas is doorschijnend, sterk en doorzichtig.

Veiligheidsglas

Theunissen Glashandel levert twee soorten enkelbladige veiligheidsglas.

Gelaagd veiligheidsglas

Deze inbraak werende beglazing wordt toegepast als bescherming tegen ongelukken of opzettelijke schade door bijvoorbeeld inbraak. Gelaagd glas bestaat uit meerdere (enkelbladige) glasbladen die onverbrekelijk verbonden zijn met één of meerdere sterke, taaie tussenlagen van polyvinylbutyral. Bij breuk wordt het glas bij elkaar gehouden door de pvb tussenlagen. Gelaagd glas kan ook worden toegepast in combinatie met (hr++) isolatieglas.

Gehard veiligheidsglas

Gehard glas is glas dat thermisch behandeld is om het een hogere mate van mechanische en thermische weerstand te geven. In geval van breuk, valt het glas uiteen in kleine stukjes zonder bijtende randen, zodat het beschermt tegen risico’s op verwondingen. Met name geschikt voor glazen deuren, meubels en achterwanden van keukens. Gehard glas kan ook worden toegepast in combinatie met (hr++) isolatieglas

Draadglas

Bij draadglas zit er binnen het glas een net van metaaldraad. Draadglas heeft zeer beperkte eigenschappen van veiligheidsglas. Het huidige draadglas wordt als decoratief glas gebruikt. De meest voorkomende draadglas zijn spiegeldraadglas, brute draadglas en engels draadglas.

Brandwerend glas

De meest voorkomende brandwerende glassoorten zijn 30, 60 , 90 of 120 minuten brandwerend. Het is van belang of dit glas in een kozijn van hout, staal of aluminium komt. Alle glas is getest op brandwerendheid. Het monteren moet op een speciale manier met brandwerende materialen. Zowel te koop als enkel glas of in (hr++) isolatieglas.

Ook rookwerend glas is leverbaar!

without
https://theunissenglashandel.nl/wp-content/themes/blake/
https://theunissenglashandel.nl//
#50CCB3
style1
paged
Loading posts...
/home/theuniss/domains/theunissenglashandel.nl/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://theunissenglashandel.nl/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
off
off