Meer dan 20 jaar ervaring
Vakkundig advies
Keuze uit meer dan 50 soorten glas
Snelle en persoonlijke service

VERNIEUWD HR++ GLAS

HR++ glas voor uw woning of bedrijfspand

Bent u op zoek naar isolatieglas voor uw woning of bedrijfspand? Dan is HR++ glas een uitstekende keuze. Dankzij de samenstelling van het glas, dat bestaat uit twee glasplaten met daar tussenin een spouw met isolerend argongas en een reflecterende metaalcoating, heeft HR++ glas namelijk een hoge isolatiewaarde. De isolatiewaarde van HR++ glas is een stuk hoger dan de isolatiewaarde van standaard dubbel glas. Benieuwd naar alle eigenschappen van HR++ glas? Hier leest u meer over de samenstelling, isolatiewaarde, dikte en kosten van HR++ glas.

Betere isolatiewaarde met vernieuwde metaalcoating

In standaard HR++ glas zit al een dunne isolerende hoogwaardige metaalcoating aan de binnenzijde van de glasbladen. Een speciale, vernieuwde metaalcoating zorgt voor een nóg betere isolatiewaarde. Ter vergelijking: de standaard metaalcoating zorgt voor een U-waarde van 1,1 W/m²K, met de speciale, vernieuwde metaalcoating is dit 1,0 W/m²K.

Dankzij de goede prijs/kwaliteit verhouding is HR++ glas erg populair. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning of bedrijfspand? Neem contact op voor vrijblijvend advies of vraag direct een offerte aan.

Voordelen van HR++ glas

Gaat warmteverlies tegen en houdt de kou buiten

Lagere energierekening door isolerende werking

Geen koudeval langs de ramen

Waardevermeerdering van uw woning of bedrijfspand

Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

VRIJBLIJVEND INFORMATIE OPVRAGEN
 • Gelijk offerte aanvragen
 • Stel hier online uw offerteaanvraag samen. Bij "ruit toevoegen" kunt u per ruit zelf de voorkeuren aangeven. U kunt meerdere ruiten toevoegen. Indien u geen offerte wilt aanvragen kunt u ook alleen uw bericht versturen.
 •  

   

   

   

   

   

  Bewerken | Verwijderen
  Nog geen ruiten toegevoegd
 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, png, jpeg, pdf, zip, Max. bestandsgrootte: 32 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Veelgestelde vragen over HR++ glas

  Voor de investering in energiebesparende maatregelen, zoals HR++ glas, zijn er vanuit de Nederlandse overheid subsidies beschikbaar.

  Subsidie voor particuliere woningeigenaren

  Voor particulieren die isolerende maatregelen nemen stelt de overheid de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) beschikbaar. Om in aanmerking te komen moet u aan een aantal eisen voldoen. Voor meer informatie over de ISDE subsidie verwijzen wij u door naar deze pagina.

  Daarnaast kan het zijn dat er op regionaal of provinciaal niveau subsidieregelingen beschikbaar zijn. Daarvoor verwijzen we u door naar de energiesubsidiewijzer.

  Subsidie voor bedrijven

  Voor bedrijven kan de Energie Investeringsaftrek (EIA) interessant zijn. Om in aanmerking te komen moet u aan een aantal eisen voldoen. Voor meer informatie over deze subsidie verwijzen wij u door naar deze pagina.

  Subsidieregelingen wijzigen regelmatig, daarom raden we u aan om voor subsidies vanuit de Nederlandse overheid altijd de subsidie- en financieringswijzer van de Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO) te bekijken voor de mogelijkheden.

  In vergelijking met enkel glas kunt u met HR++ glas jaarlijks flink wat kosten besparen. Een tussenwoning bespaart gemiddeld € 250 tot € 450 per jaar op de energierekening. Bij een hoekwoning zal deze besparing jaarlijks rond de €400 liggen. Uiteraard verschilt de exacte besparing per situatie. Het aantal ruiten, de oppervlakte van de ruiten en de locatie van de ruiten zijn daarvoor bepalend. Bovenstaande bedragen zijn daarom indicatief.

  Met HR++ glas verhoogt u tevens het energielabel en daarmee de waarde van uw woning of bedrijfspand.

  In vrijwel alle vaste kozijnen van hout kan HR++ glas zonder problemen worden geplaatst. In draaiende kozijnen, zoals deuren en ramen, kan dat lastiger zijn. In de meeste gevallen is dit op te lossen door nieuwe glaslatten te plaatsen of sponningen uit te frezen of uit te zagen. Voor de opties bij kozijnen van aluminium en kunststof bekijken we graag de situatie. Benieuwd naar de mogelijkheden bij uw kozijn(en)? Neem contact met ons op!

  De isolatiewaarde van glas wordt uitgedrukt met behulp van de U-waarde. Deze waarde wordt uitgedrukt in W/m²K: de hoeveelheid warmte (Watt) die per vierkante meter (m²) verloren gaat bij een temperatuurverschil tussen de binnen- en buitenkant van het glas van 1 graad Kelvin (K). Hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleert.

  De U-waarde van HR++ glas ligt gemiddeld op 1,1 W/m²K. Met een speciale coating is een U-waarde van 1,0 W/m²K ook haalbaar. HR++ glas heeft daarmee een lagere U-waarde dan standaard dubbel glas, waarvan de U-waarde gemiddeld rond de 2,8 W/m²K ligt. Dit toont de hogere isolatiewaarde van HR++ glas ten opzichte van standaard dubbel glas. De U-waarde van HR+++ glas, ook wel triple glas genoemd, ligt gemiddeld tussen de 0,5 en 0,9 W/m²K en heeft dus een nog betere isolatiewaarde dan HR++ glas.

  Condens op de ramen komt door grote verschillen tussen de binnentemperatuur en de buitentemperatuur. Ook speelt de luchtvochtigheid een belangrijke rol. Condens op HR++ glas kan zowel aan de buitenzijde als aan de binnenzijde voorkomen. Hieronder leggen we uit wat dit betekent.

  Condens op de buitenzijde van HR++ glas

  Als er condens op de buitenzijde van HR++ glas optreedt, laat dat zien dat de ruit goed isoleert. Het is dus een goed teken en kan geen kwaad. Het komt voornamelijk ‘s ochtends voor. Door een stijging van de temperatuur zal de condens in de loop van de ochtend verdwijnen. De condensvorming aan de buitenzijde van HR++ glas kunt u niet voorkomen.

  De hoogte van de ruit ten opzichte van de grond bepaalt of veiligheidsglas noodzakelijk is. In particuliere woningen geldt dat bij ruiten die zich op 85cm of lager van de grond bevinden veiligheidsglas verplicht is. Bij bedrijfspanden kan deze grens afwijken, afhankelijk van het soort bedrijf dat er gevestigd is.

  Glas in deuren is vrijwel altijd voorzien van veiligheidsglas, omdat het risico om gewoon glas te gebruiken in deuren te groot is.

  Uiteraard zijn er specifieke situaties waarin het verstandig is om veiligheidsglas te kiezen.

  Hieronder leggen we kort de verschillen tussen triple glas (HR+++), HR++ glas en dubbel glas uit aan de hand van de samenstelling en isolatiewaarde:

  • Triple glas (HR+++) bestaat uit drie ruiten met twee spouwen die zijn gevuld met argon gas. De buitenste ruiten zijn in de spouw voorzien van een hoogwaardige coating. Tripe glas heeft in vergelijking met HR++ glas en standaard dubbelglas de hoogste isolatiewaarde met een U-waarde die tussen de 0,5 en 0,9 W/m²K ligt.
  • HR++ glas bestaat uit twee ruiten met daar tussen een met argon gas gevulde spouw. Eén van de twee ruiten is in de spouw voorzien van een hoogwaardige coating. De U-waarde van HR++ glas ligt met 1,0 tot 1,2 W/m²K iets lager dan die van triple glas, waardoor de isolatiewaarde nét iets lager is.
  • Dubbel glas bestaat uit twee ruiten met daar tussen een met lucht gevulde spouw. Dit type glas wordt tegenwoordig alleen nog toegepast bij vervanging van bestaande ruiten met dubbelglas. Met een U-waarde van gemiddeld 2,8 W/m²K ligt deze isolatiewaarde een stuk lager dan die van HR++ glas en triple glas (HR+++).

  HR++ glas met de hoogst haalbare isolatiewaarde heeft de volgende samenstelling:

  • Een buitenruit van 5mm, een spouw van 15mm gevuld met argon gas en een binnenruit van 4mm met een Low-E coating. De totale glasdikte komt hiermee op 24mm.
  • Indien er sprake is van veiligheidsglas bestaat het glas uit een buitenruit van 6,38mm gelaagd glas,  een spouw van 15mm gevuld met argon gas en een binnenruit van 6,38mm gelaagdglas met een Low-E coating. De totale glasdikte van HR++ veiligheidsglas komt hiermee op circa 28mm.

  Bovenstaande diktes kunnen worden geplaatst mits de sponning (ruimte in het kozijn) groot genoeg is en de oppervlakte van de ruit niet te groot is. De dikte van HR++ glas kan echter van bovenstaande afwijken, maatwerk is altijd mogelijk!

  Partners

  Boxmeer Wijchen