Meer dan 20 jaar ervaring
Vakkundig advies
Keuze uit meer dan 50 soorten glas
Snelle en persoonlijke service

Standaard dubbel glas

HR++ glas

Standaard dubbel glas voor het vervangen van bestaande dubbele beglazing

Met standaard dubbel glas wordt glas bedoeld dat bestaat uit twee ruiten met daar tussenin een met lucht gevulde spouw. Het gaat hier dus niet om hoogrendement glas zoals HR++ glas. Standaard dubbel glas wordt vrijwel alleen nog maar gebruikt voor het vervangen van bestaande dubbele beglazing. Is een bestaande dubbele ruit kapot en wilt u alleen deze ruit in uw woning of bedrijfspand vervangen? Dan is standaard dubbel glas daarvoor zeker geschikt.

Voor het vernieuwen van buitenbeglazing adviseren we verder vrijwel altijd HR++ glas en triple glas (HR+++), omdat de isolatiewaarde van deze soorten glas een stuk hoger is dan die van standaard dubbel glas. Deze typen hoogrendement glas zijn namelijk voorzien van een isolerende gasvulling in de spouw en een speciale coating. Neem contact met ons op voor een advies op maat!

Voordelen van standaard dubbel glas

Geschikt voor het vervangen van bestaande dubbele beglazing

Minder kans op condensvorming dan hoogrendement glas

VRIJBLIJVEND INFORMATIE OPVRAGEN
 • Gelijk offerte aanvragen
 • Stel hier online uw offerteaanvraag samen. Bij "ruit toevoegen" kunt u per ruit zelf de voorkeuren aangeven. U kunt meerdere ruiten toevoegen. Indien u geen offerte wilt aanvragen kunt u ook alleen uw bericht versturen.
 •  

   

   

   

   

   

  Bewerken | Verwijderen
  Nog geen ruiten toegevoegd
 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, png, jpeg, pdf, zip, Max. bestandsgrootte: 32 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Veelgestelde vragen over standaard dubbel glas

  Standaard dubbel glas wordt, in verband met kleurverschil, nog toegepast bij breukherstel. In bijna alle andere situaties wordt gebruik gemaakt van HR++ of Triple (HR+++) isolatieglas.

  Hieronder leggen we kort de verschillen tussen triple glas (HR+++), HR++ glas en dubbel glas uit aan de hand van de samenstelling en isolatiewaarde:

  • Triple glas (HR+++) bestaat uit drie ruiten met twee spouwen die zijn gevuld met argon gas. De buitenste ruiten zijn in de spouw voorzien van een hoogwaardige coating. Tripe glas heeft in vergelijking met HR++ glas en standaard dubbelglas de hoogste isolatiewaarde met een U-waarde die tussen de 0,5 en 0,9 W/m²K ligt.
  • HR++ glas bestaat uit twee ruiten met daar tussen een met argon gas gevulde spouw. Eén van de twee ruiten is in de spouw voorzien van een hoogwaardige coating. De U-waarde van HR++ glas ligt met 1,0 tot 1,1 W/m²K iets lager dan die van triple glas, waardoor de isolatiewaarde nét iets lager is.
  • Dubbel glas bestaat uit twee ruiten met daar tussen een met lucht gevulde spouw. Dit type glas wordt tegenwoordig alleen nog toegepast bij vervanging van bestaande ruiten met dubbel glas. Met een U-waarde van gemiddeld 2,8 W/m²K ligt deze isolatiewaarde een stuk lager dan die van HR++ glas en triple glas (HR+++).

  Partners

  Boxmeer Wijchen