Meer dan 20 jaar ervaring
Vakkundig advies
Keuze uit meer dan 50 soorten glas
Snelle en persoonlijke service

Geluidswerend dubbel glas

Geluidswerend HR glas

Rust in huis met geluidswerend dubbel glas

Als u last heeft van veel lawaai rondom uw woning of bedrijfspand is geluidswerend dubbel glas een goede optie. Dit type glas reduceert geluid van bijvoorbeeld een druk verkeerspunt, overkomend vliegverkeer of een spoorwegovergang. Daarmee geniet u van meer rust wanneer u binnen zit!

Om geluidsdemping toe te voegen aan dubbel glas kan er dikker glas geplaatst worden, kan er gekozen worden voor een bredere spouw tussen de twee glasplaten, kan gelaagd glas worden toegepast of gelaagd glas in combinatie met akoestische folie. Een combinatie van verschillende eigenschappen is ook mogelijk. Afhankelijk van het geluid dat u wilt weren wordt bepaald welk soort geluidswerend glas het beste resultaat levert.

Voordelen van geluidswerend dubbel glas

Reduceert tot 50% meer geluid dan gewoon dubbel glas

Geschikt voor het vervangen van bestaande dubbele beglazing

Minder kans op condensvorming dan hoogrendement glas

VRIJBLIJVEND INFORMATIE OPVRAGEN
 • Gelijk offerte aanvragen
 • Stel hier online uw offerteaanvraag samen. Bij "ruit toevoegen" kunt u per ruit zelf de voorkeuren aangeven. U kunt meerdere ruiten toevoegen. Indien u geen offerte wilt aanvragen kunt u ook alleen uw bericht versturen.
 •  

   

   

   

   

   

  Bewerken | Verwijderen
  Nog geen ruiten toegevoegd
 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, png, jpeg, pdf, zip, Max. bestandsgrootte: 32 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Geluisdwerend hoogrendement glas

  De isolatiewaarde van dubbel glas is niet zo hoog als die van hoogrendement glas zoals HR++ glas en triple glas (HR+++). De geluidswerende functie van dubbel glas is daarom ook automatisch lager dan bij hoogrendement glas, omdat beter isolerend glas ook beter geluid reduceert zoals het dat ook met kou en warmte doet. Indien het niet om het vervangen van bestaande dubbele beglazing gaat adviseren wij daarom altijd om hoogrendement glas te kiezen, bijvoorbeeld geluidswerend HR++ glas of geluidswerend triple glas.

  Veelgestelde vragen over geluidswerend dubbel glas

  Geluidswerend dubbel glas wordt, in verband met kleurverschil, nog toegepast bij breukherstel. In bijna alle andere situaties wordt gebruik gemaakt van HR++ of Triple (HR+++) isolatieglas.

  Hieronder leggen we kort de verschillen tussen triple glas (HR+++), HR++ glas en dubbel glas uit aan de hand van de samenstelling en isolatiewaarde:

  • Triple glas (HR+++) bestaat uit drie ruiten met twee spouwen die zijn gevuld met argon gas. De buitenste ruiten zijn in de spouw voorzien van een hoogwaardige coating. Tripe glas heeft in vergelijking met HR++ glas en standaard dubbelglas de hoogste isolatiewaarde met een U-waarde die tussen de 0,5 en 0,9 W/m²K ligt.
  • HR++ glas bestaat uit twee ruiten met daar tussen een met argon gas gevulde spouw. Eén van de twee ruiten is in de spouw voorzien van een hoogwaardige coating. De U-waarde van HR++ glas ligt met 1,0 tot 1,1 W/m²K iets lager dan die van triple glas, waardoor de isolatiewaarde nét iets lager is.
  • Dubbel glas bestaat uit twee ruiten met daar tussen een met lucht gevulde spouw. Dit type glas wordt tegenwoordig alleen nog toegepast bij vervanging van bestaande ruiten met dubbel glas. Met een U-waarde van gemiddeld 2,8 W/m²K ligt deze isolatiewaarde een stuk lager dan die van HR++ glas en triple glas (HR+++).

  Partners

  Boxmeer Wijchen