Meer dan 20 jaar ervaring
Vakkundig advies
Keuze uit meer dan 50 soorten glas
Snelle en persoonlijke service

Gelaagd dubbel veiligheidsglas

Gelaagd HR++ glas

Gelaagd dubbel veiligheidsglas 

Gelaagd dubbel veiligheidsglas bestaat, net zoals standaard dubbel glas, uit twee glasplaten met een spouw ertussen. Minstens één van de glasplaten is gelaagd glas. Dit glas bestaat uit meerdere lagen, met daartussen een of meerdere transparante folielagen. Deze folie zorgt ervoor dat er bij een breuk geen scherven ontstaan. Gelaagd dubbel veiligheidsglas biedt daarom zowel voordelen op het gebied van isolatie als veiligheid. Omdat het glas niet in scherven kan breken is doorval niet mogelijk en daarmee de kans op letsel aanzienlijk kleiner dan bij standaard dubbel glas. Deze eigenschap maakt ook dat gelaagd glas minder inbraakgevoelig is en tevens heeft dit glas betere geluidswerende eigenschappen. Het is ook mogelijk om gelaagd dubbel veiligheidsglas met matte folie te bestellen, waardoor het de uitstraling van melkglas krijgt. Dat biedt extra privacy omdat er doorheen kijken niet meer mogelijk is, maar het glas laat wel licht door.

Voordelen van gelaagd dubbel veiligheidsglas

Ruit kan niet in scherven kapot breken

Doorval niet mogelijk

Voldoet aan de veiligheidsnormen van NEN3569

Minder inbraakgevoelig dan niet gelaagd- of veiligheidsglas

Geschikt voor het vervangen van bestaande dubbele beglazing

Minder kans op condensvorming dan hoogrendement glas

VRIJBLIJVEND INFORMATIE OPVRAGEN
 • Gelijk offerte aanvragen
 • Stel hier online uw offerteaanvraag samen. Bij "ruit toevoegen" kunt u per ruit zelf de voorkeuren aangeven. U kunt meerdere ruiten toevoegen. Indien u geen offerte wilt aanvragen kunt u ook alleen uw bericht versturen.
 •  

   

   

   

   

   

  Bewerken | Verwijderen
  Nog geen ruiten toegevoegd
 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, png, jpeg, pdf, zip, Max. bestandsgrootte: 32 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Vragen over gelaagd dubbel glas

  Gelaagd dubbel glas wordt, in verband met kleurverschil, nog toegepast bij breukherstel. In bijna alle andere situaties wordt gebruik gemaakt van HR++ of Triple (HR+++) isolatieglas.

  Hieronder leggen we kort de verschillen tussen triple glas (HR+++), HR++ glas en dubbel glas uit aan de hand van de samenstelling en isolatiewaarde:

  • Triple glas (HR+++) bestaat uit drie ruiten met twee spouwen die zijn gevuld met argon gas. De buitenste ruiten zijn in de spouw voorzien van een hoogwaardige coating. Tripe glas heeft in vergelijking met HR++ glas en standaard dubbelglas de hoogste isolatiewaarde met een U-waarde die tussen de 0,5 en 0,9 W/m²K ligt.
  • HR++ glas bestaat uit twee ruiten met daar tussen een met argon gas gevulde spouw. Eén van de twee ruiten is in de spouw voorzien van een hoogwaardige coating. De U-waarde van HR++ glas ligt met 1,0 tot 1,1 W/m²K iets lager dan die van triple glas, waardoor de isolatiewaarde nét iets lager is.
  • Dubbel glas bestaat uit twee ruiten met daar tussen een met lucht gevulde spouw. Dit type glas wordt tegenwoordig alleen nog toegepast bij vervanging van bestaande ruiten met dubbel glas. Met een U-waarde van gemiddeld 2,8 W/m²K ligt deze isolatiewaarde een stuk lager dan die van HR++ glas en triple glas (HR+++).

  Partners

  Boxmeer Wijchen