Meer dan 20 jaar ervaring
Vakkundig advies
Keuze uit meer dan 50 soorten glas
Snelle en persoonlijke service

Dubbel melkglas

HR++ melkglas

Dubbel melkglas: privacy en prachtig lichtinval

Dubbel melkglas is ondoorzichtig glas met een hoge lichtdoorlatendheid. Daarmee profiteert u van privacy en tegelijkertijd voldoende lichtinval. Het matte effect van melkglas maakt dat dit type glas enorm geschikt is voor toepassingen zoals een douchewand, tussendeuren, badkamerramen of voordeuren. Voor het scheiden van vergader- en werkruimtes is melkglas ook in kantoorruimtes erg populair. Daarnaast heeft melkglas een luxueuze uitstraling vanwege de speciale draai aan het licht dat naar binnen schijnt. Voor toepassingen waarbij ook een hoge isolatiewaarde gewenst is adviseren wij HR++ melkglas of triple melkglas. Voor toepassingen binnenshuis waarvoor een hoge isolatiewaarde niet noodzakelijk is, kan enkel melkglas ook een goede optie zijn.

 

Voordelen van dubbel melkglas

Biedt veel privacy

Luxueuze uitstraling door prachtig lichtinval

Geschikt voor het vervangen van bestaande dubbele beglazing

Minder kans op condensvorming dan hoogrendement glas

VRIJBLIJVEND INFORMATIE OPVRAGEN
 • Gelijk offerte aanvragen
 • Stel hier online uw offerteaanvraag samen. Bij "ruit toevoegen" kunt u per ruit zelf de voorkeuren aangeven. U kunt meerdere ruiten toevoegen. Indien u geen offerte wilt aanvragen kunt u ook alleen uw bericht versturen.
 •  

   

   

   

   

   

  Bewerken | Verwijderen
  Nog geen ruiten toegevoegd
 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, png, jpeg, pdf, zip, Max. bestandsgrootte: 32 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Twee soorten dubbel melkglas

  Er zijn twee typen melkglas te onderscheiden:

  • Etsglas (satijnglas): dit glas wordt aan één zijde behandeld met zuur, waardoor het matte effect op het glasoppervlak ontstaat
  • Gelaagd glas met een matte folie

  Met beide typen glas profiteert u van de combinatie tussen isolatie, privacy en voldoende licht. Het verschil is dat gelaagd glas met een matte folie iets witter oogt dan etsglas. Bij het gelaagde glas profiteert u daarnaast ook van de extra veiligheidseigenschappen van dit type glas: bij een breuk blijven de scherven aan de folie hangen waardoor het letselveilig is en daarnaast is het glas minder inbraakgevoelig. Etsglas is daarentegen ook verkrijgbaar als veiligheidsglas.

  Melkglas

  Links: gelaagd glas met matte folie | Rechts: etsglas (satijnglas)

  Veelgestelde vragen over dubbel melkglas

  Dubbel melkglas wordt, in verband met kleurverschil, nog toegepast bij breukherstel. In bijna alle andere situaties wordt gebruik gemaakt van HR++ of Triple (HR+++) isolatieglas.

  Hieronder leggen we kort de verschillen tussen triple glas (HR+++), HR++ glas en dubbel glas uit aan de hand van de samenstelling en isolatiewaarde:

  • Triple glas (HR+++) bestaat uit drie ruiten met twee spouwen die zijn gevuld met argon gas. De buitenste ruiten zijn in de spouw voorzien van een hoogwaardige coating. Tripe glas heeft in vergelijking met HR++ glas en standaard dubbelglas de hoogste isolatiewaarde met een U-waarde die tussen de 0,5 en 0,9 W/m²K ligt.
  • HR++ glas bestaat uit twee ruiten met daar tussen een met argon gas gevulde spouw. Eén van de twee ruiten is in de spouw voorzien van een hoogwaardige coating. De U-waarde van HR++ glas ligt met 1,0 tot 1,1 W/m²K iets lager dan die van triple glas, waardoor de isolatiewaarde nét iets lager is.
  • Dubbel glas bestaat uit twee ruiten met daar tussen een met lucht gevulde spouw. Dit type glas wordt tegenwoordig alleen nog toegepast bij vervanging van bestaande ruiten met dubbel glas. Met een U-waarde van gemiddeld 2,8 W/m²K ligt deze isolatiewaarde een stuk lager dan die van HR++ glas en triple glas (HR+++).

  Partners

  Boxmeer Wijchen