Meer dan 20 jaar ervaring
Vakkundig advies
Keuze uit meer dan 50 soorten glas
Snelle en persoonlijke service

Dubbel figuurglas

HR++ figuurglas

Verfraai uw woning of bedrijfspand met dubbel figuurglas

Op zoek naar beglazing met een mooi patroon? Met dubbel figuurglas verfraait u uw woning of bedrijfspand met een patroon naar keuze. In ons ruime assortiment met 30 verschillende patronen is er voor ieder wat wils beschikbaar. Van draadglas tot ribglas en van crepi tot mastercarre: de keuze is reuze. Maak een afspraak en kom langs in onze showroom!

Voordelen van dubbel figuurglas

Meer dan 30 figuurglas patronen beschikbaar

Geschikt voor het vervangen van bestaande dubbele beglazing

Minder kans op condensvorming dan hoogrendement glas

VRIJBLIJVEND INFORMATIE OPVRAGEN
 • Gelijk offerte aanvragen
 • Stel hier online uw offerteaanvraag samen. Bij "ruit toevoegen" kunt u per ruit zelf de voorkeuren aangeven. U kunt meerdere ruiten toevoegen. Indien u geen offerte wilt aanvragen kunt u ook alleen uw bericht versturen.
 •  

   

   

   

   

   

  Bewerken | Verwijderen
  Nog geen ruiten toegevoegd
 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, png, jpeg, pdf, zip, Max. bestandsgrootte: 32 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Figuurglas

  Veelgestelde vragen over dubbel figuurglas

  Dubbel figuurglas wordt nog toegepast bij breukherstel. In bijna alle andere situaties wordt gebruik gemaakt van HR++ of Triple (HR+++) isolatieglas.

  Hieronder leggen we kort de verschillen tussen triple glas (HR+++), HR++ glas en dubbel glas uit aan de hand van de samenstelling en isolatiewaarde:

  • Triple glas (HR+++) bestaat uit drie ruiten met twee spouwen die zijn gevuld met argon gas. De buitenste ruiten zijn in de spouw voorzien van een hoogwaardige coating. Tripe glas heeft in vergelijking met HR++ glas en standaard dubbelglas de hoogste isolatiewaarde met een U-waarde die tussen de 0,5 en 0,9 W/m²K ligt.
  • HR++ glas bestaat uit twee ruiten met daar tussen een met argon gas gevulde spouw. Eén van de twee ruiten is in de spouw voorzien van een hoogwaardige coating. De U-waarde van HR++ glas ligt met 1,0 tot 1,1 W/m²K iets lager dan die van triple glas, waardoor de isolatiewaarde nét iets lager is.
  • Dubbel glas bestaat uit twee ruiten met daar tussen een met lucht gevulde spouw. Dit type glas wordt tegenwoordig alleen nog toegepast bij vervanging van bestaande ruiten met dubbel glas. Met een U-waarde van gemiddeld 2,8 W/m²K ligt deze isolatiewaarde een stuk lager dan die van HR++ glas en triple glas (HR+++).

  Partners

  Boxmeer Wijchen