Meer dan 20 jaar ervaring
Vakkundig advies
Keuze uit meer dan 50 soorten glas
Snelle en persoonlijke service

Soorten dubbel glas

Direct contact opnemen

Dubbel glas

Wat is dubbel glas?

Onder dubbel glas verstaan we hier standaard dubbel glas (geen HR-glas) dat bestaat uit twee ruiten met daar tussenin een met lucht gevulde spouw. Deze lucht zorgt grotendeels voor de isolerende werking. Standaard dubbel glas wordt vrijwel alleen nog maar toegepast bij vervanging van bestaande ruiten met dubbel glas. Bij nieuwe ruiten voor buitenbeglazing adviseren we vrijwel altijd hoogrendement glas omdat de isolatiewaarde van dit type glas een stuk hoger ligt dan die van dubbel glas. Het gaat dan om HR++ glas of triple glas (HR+++).

Isolatie met dubbel glas

Wilt u de isolatiewaarde van uw woning of bedrijfspand verbeteren? Dan adviseren wij om uw bestaande dubbele beglazing te vervangen voor HR++ glas of triple glas. Het verschil in isolatiewaarde tussen dubbel glas en hoogrendement glas zoals HR++ of HR+++ is namelijk enorm groot. Ter vergelijking: standaard dubbel glas heeft een U-waarde van gemiddeld 2,8 W/m²K, waar de U-waarde van HR++ glas op 1,0-1,1 W/m²K ligt en die van triple glas (HR+++) tussen de o,5 en 0,9 W/m²K. Hoe lager de U-waarde, hoe hoger de isolatiewaarde.

 

Toepassingen dubbel glas

Standaard dubbel glas wordt vrijwel alleen nog maar gebruikt voor het vervangen van bestaande dubbele beglazing. Dat komt omdat het minder mooi is om hoogrendementsglas en standaard dubbel glas naast elkaar te plaatsen vanwege kleurverschil. Bij breuken van bestaand dubbel glas wordt daarom nog regelmatig dubbel glas teruggeplaatst. Als het gaat om een ruit die zich niet direct naast een andere ruit met standaard dubbel glas bevindt is het aan te bevelen om hoogrendement glas zoals HR++ glas en triple glas (HR+++) te plaatsen vanwege de hogere isolatiewaarde.

Kosten dubbel glas

De kosten van standaard dubbel glas schelen niet veel van de kosten van het beter isolerende HR++ glas. Het verschil in kosten tussen HR++ glas en triple glas is aanzienlijk groter. Benieuwd naar de kosten voor uw situatie? Vraag direct een offerte aan.

Veelgestelde vragen over dubbel glas

Standaard dubbel glas wordt, in verband met kleurverschil, nog toegepast bij breukherstel. In bijna alle andere situaties wordt gebruik gemaakt van HR++ of Triple (HR+++) isolatieglas.

Hieronder leggen we kort de verschillen tussen triple glas (HR+++), HR++ glas en dubbel glas uit aan de hand van de samenstelling en isolatiewaarde:

 • Triple glas (HR+++) bestaat uit drie ruiten met twee spouwen die zijn gevuld met argon gas. De buitenste ruiten zijn in de spouw voorzien van een hoogwaardige coating. Tripe glas heeft in vergelijking met HR++ glas en standaard dubbelglas de hoogste isolatiewaarde met een U-waarde die tussen de 0,5 en 0,9 W/m²K ligt.
 • HR++ glas bestaat uit twee ruiten met daar tussen een met argon gas gevulde spouw. Eén van de twee ruiten is in de spouw voorzien van een hoogwaardige coating. De U-waarde van HR++ glas ligt met 1,0 tot 1,1 W/m²K iets lager dan die van triple glas, waardoor de isolatiewaarde nét iets lager is.
 • Dubbel glas bestaat uit twee ruiten met daar tussen een met lucht gevulde spouw. Dit type glas wordt tegenwoordig alleen nog toegepast bij vervanging van bestaande ruiten met dubbel glas. Met een U-waarde van gemiddeld 2,8 W/m²K ligt deze isolatiewaarde een stuk lager dan die van HR++ glas en triple glas (HR+++).
Direct contact opnemen:
 • Gelijk offerte aanvragen
 • Stel hier online uw offerteaanvraag samen. Bij "ruit toevoegen" kunt u per ruit zelf de voorkeuren aangeven. U kunt meerdere ruiten toevoegen. Indien u geen offerte wilt aanvragen kunt u ook alleen uw bericht versturen.
 •  

   

   

   

   

   

  Bewerken | Verwijderen
  Nog geen ruiten toegevoegd
 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, png, jpeg, pdf, zip, Max. bestandsgrootte: 32 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Partners

  Boxmeer Wijchen