Isolatieglas

 
Standaard isolatieglas bestaat uit twee glasplaten verbonden door een afstandhouder, de spouwvulling is droge lucht.
Bij hoogrendement isolatieglas is 1 van de ruiten voorzien van een coating in de spouw en is de spouwvulling argon gas. Deze coating en gasvulling zorgen er voor dat de warmte die binnen wordt geproduceert terug gereflecteerd de ruimte in en niet door het glas naar buiten verdwijnt.
 
Standaard isolatieglas wordt in rap tempo achterhaald door HR++ isolatieglas. HR++ isolatieglas heeft de standaard al jarenlang overgenomen van enkel glas. De reden? HR++ glas isoleert woningen een stuk beter en verbeterd uw wooncomfort. Daarnaast bespaard het u de nodige stookkosten, dit komt zowel u als het milieu ten goede. Verder houdt isolatieglas veel warmte binnen en heeft u dus geen last van kou bij ramen. Tevens beslaan de ruiten aan de binnenkant niet meer en heeft u minder last van buitenshuis geluid. Er zit ook een nadeel aan HR++ isolatieglas, er kan in sommige jaargetijden in de ochtend condens optreden aan de buitenzijde van het glas. Dit is niet te voorkomen, maar trekt vanzelf weg.
 
Soorten isolatieglas van Theunissen glashandel:
- "Gewoon" dubbel glas
- HR glas
- HR+ glas
- HR++ glas
- Triple glas (driedubbel glas)
 
- Voor een extra isolerende waarde is de spouw ook met krypton gas te vullen (i.p.v. argon gas)
- Met triple glas is een waarde van 0,5 W/m2K te behalen.
 
U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor advies! Triple glas wordt gebruikt voor gebouwen met een zo hoog mogelijke energiebesparing. Deze glassoort laat het minste warmte door.
 
Het is tevens mogelijk om isolatieglas te combineren met andere glassoorten. De onderstaande soorten kunnen gecombineerd worden:
- Isolatieglas gecombineerd met figuurglas
- Isolatieglas gecombineerd met veiligheidsglas
- Isolatieglas gecombineerd met zonwerend glas
- Isolatieglas gecombineerd met geluidwerend glas
- Isolatieglas gecombineerd met brandwerend glas