Enkel glas

 
“Enkel glas” is een verzamelnaam voor glas met één laag. Deze glassoort wordt ook wel “floatglas” genoemd. Floatglas heeft vaak een groene gloed over zich heen, dit komt door het loodgehalte dat in het glas zit. Hoe lager het gehalte lood, hoe helderder het glas is. Het is mogelijk om bij Theunissen Glashandel extra helder glas te bestellen. Wij leveren én monteren floatglas in : 2, 3, 4, 5, 6, 8, 10, 12, 15, 19 en 25 mm. Een aantal diktes is ook leverbaar in groen , grijs brons of blauw. Neem gerust contact op voor meer informatie of een offerte.
 

Blank glas

“Blank glas” is het doorsnee glas wat geproduceerd wordt door de grondstoffen zand, kalk en soda samen te voegen. Deze stoffen worden in een oven (1600 graden) gesmolten, daarbij ontstaat glas in de vloeibare vorm. Na het verlaten van de oven komt het glas op een bad van vloeibaar tin. Op dit tin blijft het floatglas drijven (hier komt de naam floatglas vandaan). Door het tin bad wordt het glas glad. Na het verlaten van het tin bad is het glas gereed. Blank glas is doorschijnend, sterk en doorzichtig.
 

Veiligheidsglas

Theunissen Glashandel levert twee soorten enkelbladige veiligheidsglas.
Gelaagd veiligheidsglas
Deze inbraak werende beglazing wordt toegepast als bescherming tegen ongelukken of opzettelijke schade door bijvoorbeeld inbraak. Gelaagd glas bestaat uit meerdere (enkelbladige) glasbladen die onverbrekelijk verbonden zijn met één of meerdere sterke, taaie tussenlagen van polyvinylbutyral. Bij breuk wordt het glas bij elkaar gehouden door de pvb tussenlagen. Gelaagd glas kan ook worden toegepast in combinatie met (hr++) isolatieglas.
Gehard veiligheidsglas
Gehard glas is glas dat thermisch behandeld is om het een hogere mate van mechanische en thermische weerstand te geven. Het glas wordt eerst verhit bij meer dan 600 graden en vervolgens bij een zorgvuldig gecontroleerde snelheid afgekoeld. Dit proces stelt het oppervlak van het glas onder permanente compressiedruk, wat het glas zijn speciale eigenschappen geeft. In geval van breuk, valt het glas uiteen in kleine stukjes zonder bijtende randen, zodat het beschermt tegen risico’s op verwondingen. Met name geschikt voor glazen deuren, meubels en achterwanden van keukens. Gehard glas kan ook worden toegepast in combinatie met (hr++) isolatieglas
 

Draadglas

Bij draadglas zit er binnen het glas een net van metaaldraad. Draadglas heeft zeer beperkte eigenschappen van veiligheidsglas. Het huidige draadglas wordt als decoratief glas gebruikt. Meest voorkomende draadglas zijn spiegeldraadglas, brute draadglas en engels draadglas.
 

Figuurglas

Het assortiment van Theunissen Glashandel is zeer divers en breed. De productie van figuurglas komt gedeeltelijk overeen met die van floatglas. Dezelfde grondstoffen worden verhit tot ongeveer 1600 graden. Hierbij ontstaat glas in de vloeibare vorm. In vloeibare vorm passeert het glas twee cilinders waarin een motief is gegraveerd. Hier wordt het patroon in één zijde van het glas gedrukt. Voor elk patroon heeft de fabriek een andere stalen rol. Wanneer het patroon in het glas is gedrukt, kan het glas gekoeld worden.
Wat voor voordelen heeft figuurglas? Figuurglas kan iedere woning op een decoratieve wijze sieren. Daarnaast kunt u zelf bepalen hoeveel lichtinval u in uw huis wilt creëren. Ook kan figuurglas voor meer privacy zorgen, sommige soorten figuurglas zijn beperkt doorzichtig. Figuurglas kan ook worden toegepast in combinatie met (hr++) isolatieglas. Neem contact op met Theunissen Glashandel voor de voorwaarden en informatie.
 

Brandwerend glas

De meest voorkomende brandwerende glassoorten zijn 30, 60 , 90 of 120 minuten brandwerend. Het is van belang of dit glas in een kozijn van hout, staal of aluminium komt. Alle glas is getest op brandwerendheid. Monteren moet op een speciale manier met brandwerende materialen. Zowel enkeglas als in (hr++) isolatieglas.
De belangrijkste klassen naar Europese normen:
- E = de vlamdichtheid van het glas
- W = de weerstand tegen warmtestraling
- I = de weerstand tegen temperatuur
Ook rookwerend glas is leverbaar!
 
Bij Theunissen Glashandel kunt u diverse soorten brandwerend glas bestellen. We kunnen u optimaal adviseren wat in uw situatie vereist is.